Minskade hjärtinfarkter 2014-12-17

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2014/vecka51/db14dec17.htm
 

Enligt kostdoktorn http://www.kostdoktorn.se/mer-smor-annu-farre-hjartinfarkter-i-sverige

 

”Den mossiga skrämselpropagandan om att dramatiskt ökat smörätande i Sverige också ökat antalet hjärtsjuka krossas åter av verkligheten. Nysläppt statistik från Socialstyrelsen visar åter precis motsatsen. Antalet hjärtinfarkter i Sverige fortsätter att rasa, både för män och kvinnor, precis som de gjort sedan mitten av 00-talet. Vi blir allt friskare, trots att vi äter allt mer smör. Eftersom modern vetenskap gång på gång visat att fettsnål kost inte gör minsta nytta för hjärthälsan så borde ingen bli förvånad. Men det finns definitivt de som behöver uppdatera sina kunskaper.”

 

Se http://www.kostdoktorn.se/dags-att-lagga-ned-kriget-mattat-fett

 

 
 

http://www.kostdoktorn.se/det-verkliga-sambandet-smor-hjartsjukdom-i-sverige

Då jag diskuterar mättat fett med mina elever frågar jag dem om de verkligen tror att det är farligt att äta det som man själv består av. Svaret brukar bli nej. Sedan handlar det alltid om mängder också säger jag.

 

Sluta med smörgåsmargarinerna som Lätta o Becel osv, ät smör eller Bregott säger jag. Det är nyttigare.

 

 

Kommentera här: