Isbjörnar, Löfven och oktobertemperaturen 2015-11-23

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2015/vecka48/db15nov23.htm
 

Under de senaste 40 åren har isbjörnarna bara ökat och ökat i antal. Samtidigt har man pratat om hur utsatta dessa björnar är och att de ska minska i framtiden. Man valde fel ikon för den globala uppvärmningen.

 

Se en populationskurva för isbjörnarna. 1960 var det ingen som räknade isbjörnarna noggrant, man gissar att det fanns mellan 5 och 15000 stycken då.

 

 
 

Källa https://polarbearscience.files.wordpress.com/2015/05/crockford-unofficial-polar-bear-numbers-to-2015-sept-1-final1.jpg

 

Havsisarna i norr minskar inte längre i storlek. Sommarisen har lagt sig på en ny lägre nivå. Se diagram nedan.

 

 

På södra halvklotet ser det annorlunda ut.

 

 
 

Sedan har vi fått höra att oktober månad var varmast på norra halvklotet, jättebra. Det har varit en underbar höst till skillnad för hur det var för tre år sedan då det bara regnade och regnade. Den globala temperaturens ökning har inneburit en längre växtsäsong, Våren kommer ofta tidigare, ett undantag var senaste våren som var normal i stora delar av landet, hösten och frosten kommer senare. Sommaren med juli månad har inte blivit varmare jämför med 30-, 40- och 50-talet utan lite kallare, 1-2 grader i genomsnitt enligt SMHI. Media försöker så gott det går att skrämma sina läsare.

 

 

Nederbörden? Ska bli intressant att se hur mycket kurvan pekar ned när årets höst räknas in. Är vi kanske tillbaka på 1860 års nivå? Kurva ger mig inget skäl till att tro att nederbörden ska öka så mycket i framtiden som SMHI säger, ca 20 -40 %.

 

Nu till lite politik.

Sverige har varit naivt säger Stefan Löfven under en presskonferens i fredags. Vadå naivt? Det är inte Sverige som varit naivt? Det är Stefan Löfven, politikerna i de flesta partierna, journalister och opinionsbildare i media som Aftonbladet som varit naiva upp över öronen. Men nu har de flesta blivit ”Sverigedemokrater”. Det finns gränser, volymer och invandrare som tappat sina pass men inte sina mobiler plus att Ikea har slut på sina billigare sängar. Vanligt folk har hela tiden förstått att det inte går att plocka in tusentals efter tusentals med människor.

 

 

Kommentera här: