Att dra öronen åt sig 2013-03-29

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2013/vecka13/db13mar29.htm
 
Fler och fler börjar nu säga att klimatet skenar inte iväg som man tidigare hotat med. Tidningen "The economist" sammanfattar detta och hänvisar till forskare sim tidigare varnat för den globala uppvärmningen och de erkänner, som James Hansen, att temperaturen ligger still trots att utsläppen av koldioxid fortsätter. Andra forskare har publicerat rapporter som säger att klimatkänsligheten inte är så stor som vi förut trodde.
 

Från The Economist:

"Den bristande överensstämmelsen mellan stigande utsläpp av växthusgaser och icke-stigande temperaturer är det största problemet i klimatforskning just nu. Det betyder inte den globala uppvärmningen är en illusion. Temperaturen ligger still på en nivå men temperaturer i det första decenniet av 21-talet är fortfarande nästan 1 ° C över den nivå under det första decenniet av det 20. Men gåtan behöver förklaras........

En ny forskningsrapport av Ka-Kit Tung och Jiansong Zhou i Proceedings of National Academy of Sciences länkar temperaturförändringar från 1750 till naturliga förändringar (t.ex. havets temperaturer i Atlanten) och föreslår att "den antropogena globala uppvärmningens trender kan ha överskattats med en faktor två under andra hälften av 20-talet. "Det är därför möjligt att både temperaturökningen under 1990-talet och den utplaning under 2000-talet ha orsakats delvis av naturlig variabilitet."

http://www.economist.com/news/science-and-technology/21574461-climate-may-be-heating-up-less-response-greenhouse-gas-emissions

 

 

Med andra ord: Människans bidrag till klimatförändringarna är mindre än vi trott. Detta framkom även tidigare i år i en intervju med forskare som arbetar med nästa IPCC-rapport. De pratade också mer om naturliga svängningar.

Se "Dagens Bild" och Blogg  för 16 jan
 

Det är kallt för alla i England.

 
 
 

Kommentera här: