Husterrasser 2015-01-15

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2015/vecka03/db15jan14.htm
 
 

Ibland följer husen bergssidorna på ett fint sätt. På nästkommande bild ser vi hur kargt området är.

 

 

En bergsrygg som skjuter ut i havet är lämplig att för ändra, på bilden Playa del Cura. Det finns utrymme för ännu fler byggnationer på bergssidorna här.

 

 
 

Två vyer från Puerto Rico som har fått fler bergsidehotell.

 

 
 

Hotell Riu nedan. Där får inte vem som helst komma in om man inte bor där. Fast det blir lite lång väg ned till badet förstod vi. Hotellkomplexet ligger fint på en klipplatå. Detta är Amadores.

 

 
 
 
 

Hotell Riu från en annan vinkel.

 

 
 

Alla hotell klättrar inte men måste ändå anpassas till bergssidorna.

 

Talade med en bekant innan resan som beklagade sig över den kraftiga exploateringen på Gran Canaria. Lite dumt tycker jag. Kommer man dit vill man ju ha ett bekvämt boende och man är inte ensam om att önska sig detta. Ingen kan odla här så därför är det en genial idé att ”odla” turister istället, skapar jobb år befolkningen även om de största vinsterna hamnar i utländska händer. Hoppas att en tillräckligt stor del hamnar hos den bofasta befolkningen. Det hela är en omvandling av en gudsförgäten natur till ett bra beboeligt område för människor. Ingen gräver sönder fin åkermark som är en viktig naturresurs. Detta att gräva sönder och asfaltera fin åkermark som vi gör i Sverige och i min hemkommun, Vårgårda är betydligt sämre och visar på ett tänkande som är så långt bort från ”hållbar utveckling” som möjligt.

 

 

Kommentera här: