Bloggar 2013-11-25

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2013/vecka48/db13nov25.htm
 

Våra media har i allt större utsträckning blivit vad vi kallar politiskt korrekta. Det har jag erfarit när det gäller klimatfrågan. Men det är fler frågor där det råder samma förhållande. Våra journalister är agendasättare och vill vara våra uppfostrare. Den kritiskt grävande journalistiken i den lilla del som finns kvar är också ensidig.

 

För ett tag sedan kom det en nyhet om en avhandling som visade att det är bra för exporten med invandring och att det är bra för företag att anställa invandrare. I detta fall är det tydligt hur den kritiska journalistiken lyser med sin frånvaro.

 

Svd uttrycker det så här,  ”För Sveriges del så kan en invandring på tio procent ge upp till 4,5 procent högre export till invandrares hemländer. Samtidigt ser vi att för varje utlandsfödd som ett svenskt företag anställer så ökar exporten till dennes hemland med närmare en procent, säger nationalekonom Andreas Hatzigeorgiou, Lunds universitet”.   

http://www.svd.se/naringsliv/utlandsfodda-okar-svensk-export_8714468.svd

 

Vidare säger SVT ” Anställ utlandsfödda och öka exporten. Ny forskning visar att svenska företags utrikeshandel ökar med närmare en procent för varje utlandsfödd person som anställs………. – De utlandsfödda har kunskap och kontaktnät på främmande marknader. Företag som anställer utlandsfödda sänker sina handelströsklar eftersom de får information om hur man tar sig fram på ibland snåriga marknader. Det kan vara svårt att veta för den som själv saknar rötter i landet, säger Andreas Hatzigeorgiou. 

 

Utbildningsnivån viktig

Utlandsfödda som har färska kontaktnät spelar störst roll för utrikeshandeln. Men även utbildningsnivån är viktig för att exporten ska gynnas.” http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/invandring-okar-foretags-export-1?&sida38944=3&artikel38944=1594881&area38944=main

 

Utbildningsnivån är viktig sägs det. Det betyder allt vill jag påstå. Mycket få sådana personer kommer dock till Sverige vad jag förstår. Ingen i vanliga media granskade detta kritiskt. Därför vänder jag mig till www.tino.us

 

Tino Sanandaji skriver, ” Det största problemet för teorin om invandring och export är dock att det tycks röra sig försumbara siffror. Ca 80% av de flyktingar Sverige beviljade uppehållstillstånd till 1980-2012 kom från endast 10 länder: Före detta Jugoslavien, Irak, Iran, Somalia, Afghanistan, Syrien, Libanon, Eritrea, Etiopien, Chile och Turkiet.

 

Om invandring är viktig för export borde vi observera att en hög och ökande andel av svensk export går till dessa länder. Så är dock inte fallet. Av Sveriges samlade varuexport år 2012 gick enligt SCB endast blygsamma 2.1% till dessa tio länder som Sverige har tagit de flesta flyktingar från.

 

Sveriges exporterade förstås till dessa länder även innan flyktinginvandringen. SCB redovisar varuexport från 1977 och framåt. 1977 gick 3.2% av Sveriges varuexport till dessa tio länder. Exporten till de stora invandrarländerna har inte ökat efter att flyktinginvandringen tog fart, ett förödande faktum för teorin om flyktinginvandring som exportdrivare.” Han visar också att Finlands export ligger på ungefär samma nivå trots att Finland tagit emot så mycket färre invandrare från dessa länder. Diagrammet från hans blogg visar att det är som han säger ”försumbara siffror”.

 

 
 

Om Tino på Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Tino_Sanandaji

 

Nima dervish på Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Nima_Dervish

 

Nima var en journalist som lämnade Sverige i besvikelse. Han försökte varna svenskarna för de reaktionära, antidemokratiska krafterna som är i full fart i Sverige. Våra media var inte intresserade, journalisterna vågade inte skriva om det för de var hypernervösa att bli kallade rasister.

 

Nu har nyligen in iransk/svensk journalist i Aftonbladet hoppat på Norge och dess politik och skrivit ned Norge. Nima säger att han skäms. Han skriver ”Läser Ehsan Fadakars text om Norge och vet inte vart jag ska ta vägen. Det blir en mix av lika delar förlägenhet å hans vägnar, såväl som ilska”. Och vidare ”Så norsk kultur är skit värd enligt Ehsan. Det är kanske inte vad Ehsan menar, men isf får han lära sig att uttrycka sig korrekt, för när jag läser meningen ovan så är det just detta den förmedlar; Norsk kultur är inte värd att bevara.

 

När nån liten stam i Amazonas måste flytta från sin lilla djungelplätt och urbaniseras och deras okända lilla språk dör ut så sörjer vi alla för att vi, världen, har förlorat ytterligare en liten del av vårt kollektiva, blandade och rika kulturflora. Men om Norge raderades från världen skulle det uppenbarligen inte vara nån större förlust, för vad har Norge och norsk kultur bidragit till världen?”  Läs vidare http://nordicdervish.wordpress.com/2013/11/16/no-way/

 
Hans senaste blogginlägg handlar om Taxi Kurirs märkliga annonsering. http://nordicdervish.wordpress.com/
 
 
 

Kommentera här: