Onödig vargattack 2012-06-19

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2012/vecka25/db12jun19.htm
 

 

Hon följde rutinerna sägs det. Att rutinerna tillåter en person att gå in ensam till en flock vargar är heltokigt. Frågan är, får en person gå in ensam till: lejon, tigrar, björnar osv?  Jag undrar om det verkligen är så.

 
Vi har fått höra propagandan från vargförespråkarna att vargen är ofarlig för oss människor. De människor som har skrivit rutinerna har uppenbarligen trott så. I media läste jag att dessa vargar som fötts upp med flaska ser på människor som vargar. Tro det den som vill. Men nu är det så att vargar dödar varandra vilket visas av forskningen från Yellowstone. 44 % av vargdödligheten beror på att vargar dödar varandra. De gör uppror i flockar, de dödar konkurrerande vargar osv. Detta som hänt är inget konstigt.
 
Vargturerna i hägnet ska kolmården nu sluta med får vi veta genom massmedia. Så här kunde det gå till. Se videon: http://www.youtube.com/watch?v=2j5yNXR65Sk   Det ser ju ofarligt ut men när jag ser denna video tycker jag att vargarna ser lite obekväma och stressade ut med alla dessa människor i hägnet. Som om vargarna inte vet riktigt vad de ska göra av sig. De viftar extra mycket på sina svansar.
Tillägg 26 juni. Min gode vän Leslie skickade denna iaktagelse till mig som visar att vargarna verkligen var stressade.
"Jag tänkte bara skriva litet om Busters reaktioner som vi talade om när det gäller en video med vargar från Kolmården. Först, Buster är 6 år och blandning av schäfer och dobermann. Han är ganska livlig och väldigt uppmärksam på allt omkring i synnerhet om det är något han inte sett eller hört förut.
När jag spelade videon så reagerade han ganska snart på ljuden. Han blev orolig, reste sig och började morra, något som är väldigt sällsynt för honom. Han började gå omkring i rummet, klart irriterad och morrade igen och skällde till ett flertal gånger. Framför allt uppvisade han ett oroligt och nervöst beteende, något som är ganska ovanligt för honom sedan han blev vuxen.
När det gäller andra hundar är Buster försiktig och står bara och tittar till att börja med. Om den andra hunden är lugn och inte gör något som verkar aggressivt så händer det inte något mer än de nosar på varann, men om den andra hunden är aggressiv så blir han irriterad och kan börja morra för att visa att den ska hålla sig borta. Men det är bara i en sådan situation jag hört honom morra förut.
Jag hittade också en video med en ensam varg som bara ylade och Buster reagerade givetvis på detta men varken morrade eller skällde utan det verkade mest som om han ville ta reda på var ljudet kom ifrån.
Kan det vara så att Buster reagerade på negativt på grund av att det var en väldigt orolig stämning bland vargarna som de gav uttryck för?
Leslie

Även denna film med varghybrider visar en lek  som kunde få dödlig utgång. Men jag skulle inte heller lita på dessa varghybrider.

http://www.youtube.com/watch?v=118AqVJxNqU&feature=fvwrel

 Människor har på senare tid försökt tämja vargar och det fungerar bra upp till vargarnas pubertet, då är de som hundar men efter puberteten har man funnit att vargarna inte går att lita på. Människan domesticerade vargen så vi fick hunden för ca 15 000 år sedan och vid olika tillfällen har varg korsats in. I Sverige är det förbjudet med varghybrider upp till femte led för att de inte är att lita på. Trots att vi har tamhunden och fått fram ca 400 olika raser som är mer eller mindre tama och familjära, händer det att hundar biter ihjäl människor. Att ansvariga då som på Kolmården ska visa på att vargen är ofarlig för människor är resultatet av ett felaktigt tänkande om än politiskt korrekt.

 Min gode vän Eirik Granqvist, en vargkännare  skriver om detta så här:

Vargtragedin i Kolmården.

      Vargarna i Kolmården betedde sig fullständigt normalt när de rev ihjäl den kvinnliga skötaren den elfte juni. Beteendet finns beskrivet av flera rovdjursexperter och är välkänt. Senast har den kanadensiske professorn Valerius Geist skrivit om beteendet som tidigare beskrivits av ryska forskare m.fl. Själv har jag skrivit och berättat om de 22 barnen som i tiderna dödades i Åbotrakten samt de många barnen något år tidigare i Tavastehustrakten. Dessa händelser finns mycket väldokumenterade av den dåtida kejserliga senaten i Finland. Beteendet är således välkänt och ingen hemlighet. De såkallade zoologerna bär alltså ansvaret för den unga kvinnans död när de pratat om social samvaro med vargarna, men vargarna är inte människor och de varken beter sig eller tänker som människor. En verklig zoolog bör veta detta. Man måste vara realist och inte en drömmare.
 
Det finns två möjligheter för vargarnas beteende. Den ena är att de testat möjligheterna att börja ta ett nytt byte vilket de tidigare angreppen bekräftar. Nu var tiden alltså mogen för att verkligen ta det nya bytet. Alltså dödade vargarna kvinnan. Ett sådant angrepp sker alltid mycket plötsligt och utan förvarning. Den andra möjligheten är att vargarna velat eliminera en individ som de ansett vara flockledaren men borde ersättas med en ny ledare. Har vargarna ätit av kvinnan så har de tagit henne som byte och har de inte ätit så har de bara dödat en konkurrent. Detta beteende borde varje något studerad zoolog redan känna till vilket tydligen inte är fallet. Ingen annan än en erfaren skötare bör någonsin gå in i ett varghägn och skötaren bör inte göra detta varken ensam eller obeväpnad.
 

Vad ska man nu göra med vargarna? Ledningen för Kolmården tycks inte veta vad de ska göra. Eirik skriver vidare.

 

      Vargarna i Kolmårdsflocken bör samtliga nu skjutas eftersom de nu förstått att människoangrepp är helt i sin ordning. De kommer aldrig mera att sluta med dessa försök. Rymmer en av vargarna så är den fruktansvärt farlig. Det borde nu dessutom utredas mycket noggrant varifrån vargarna härstammar och om deras anfäders tidigare beteenden. Vargar är farliga rovdjur och inte mammas voffsingar!

Eirik Granqvist

 

I Expressen kan vi läsa om att Varg-Stig från Dalsland har polisanmält kolmårdens ledning. Helt riktigt tycker jag. Varg-Stig fick fängelse för att han sköt en varg då denna var på väg att hoppa in i hagen med Stigs djur. Vilken påföjld kommer de ansvariga på kolmården att få? Denna unga kvinna dog i onödan. Tragiskt!

Kommentera här: